Totalt antall sidevisninger

torsdag 7. april 2011

Litt om bringebærblad sin funksjon... og uke 34 og salg

Tar ingen skade uansett om det funker eller ikke:) Så hvoror ikke prøve tenker jeg. Selvom jeg er litt skeptisk til kjeringråd, unngikk alle kjeringråd forrige svangerskap nemmelig. Burde jo egentlig vært da jeg prøvde alt ifht 2 svangerskapet men men... Dessuten har dette flere virkeområder og ikke bare modning.

Bringebærbladplanten har i århundre vært brukt som urtemedesin iforbinnelse med graviditet, fødsel og amming. Det KAN blant annet lette symptoner som morgen kvalme, gi en avslappende virkning på glatt muskulatur i livmoren, motvirke krampe og være til hjelp til en lettere fødsel.

Bringebærblad brukes ofte dan dag i dag av gravide som ønsker og forkorte og forenkle fødselen, men det er IKKE bevist at dette funker...
Pga mangel på foskning av urten utførte det en forskning på 192 førstegangsfødende kvinner .
Dosen var 2 kapsler hver dag ( 2*1,2 gr pr dag)fra svangerskaps uke 32 og ut svangerskapet.

resultatene viste bringebærblad inntatt tablettform, ikke hadde noen skade for mor og baby. Det viste seg at det ikke forkorter det første stadiet i fødselen. De fant en forkortning på 9,59 minutter i andre del av fødsel. Det beviste også at de kvinnene som hadde inntatt bringebærblad hadde lavere prosent andel ved bruk av tang. Det uventede funn i denne forskningen var av de kvinnene som hadde intatt bringebærblad var mindre sjanse for klipping, keisersnitt, vakumforløsning og tang.


Men skal ikk tro på alt, men hvertfall ikke farlig og prøve, pluss at livmoren trekker seg raskere sammen etter fødsel hvis kroppen har inntatt dette en tid før fødsel.


UKE 34:
Om barnet: Fosteret er denne uken 32 uker gammelt. Det flyter ikke lenger rundt men hviler i livmoren. Øynene er åpne når det er våkent og lukket når det sover. Øynene er som regel blå, endelig utvikling av øyefargen trenger dagslys for og utvikle seg. Fingerneglene begynner nå og bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

Til mor: Kroppen føles kanskje periodevis tung . Du gjør en flott jobb og det gjør kroppen din også. Normalt og kjenne kynnere godt nå. Det kan også komme væske fra brystene( ja det har det gjort siden uke 16(rå melk gult/hvitt/blankt) bruker konstant ammeinnlegg allerede)På tide og begynne med forbredelsene hvis det ikke er påbyngt enda.

Forbredelsene er godt igang, lekegrinden er som sagt før montert, mangler bare underlaget i den, tatt mål og skal på leting neste uke. vasket tøyet i str 50, skal vaske 56 også. Flytte tøyet mitt og lillebror sitt inn i mitt skap( greit og ha han og tøyet på samme rom så ikke emilie forstyrres når enn på døgnet man trenger skift til han). Funnet fram vognbagen og bilsete & basen og babygymmen får vask.

Var på senteret etter vanngym idag og kom over salg på "Name it" , vår/sommer jakke til emilie i str 92( passer også kanskje neste vår, da hun passer 86-vårjakkene fra ifjor enda) Og lillebror fikk regnjakke i str 50( han arver regnbukse i str 80 fra vesla men ikke den rosa regnjakka for og si det sånn hehe )Så da har har regntøy i str 80 og86 allerede:) Regnjakken hans kostet 75 kr og jakken til vesla kostet 100 kr. Du verden får et kupp og komme over helt uplanlagt =)

Ingen kommentarer: