Totalt antall sidevisninger

tirsdag 20. november 2012

Foreldresamtale ang. Emilie

Idag var jeg på foreldresamtale ang.Emilie og her kommer en oppsummering .

Motorisk utvikling
Govmotorisk: Hun er høyt og lavt og lavt og høyt på et blunk. Løper,hinker,hopper,balanserer, løper baklengs og sidelengs,klatrer i lekeapparater,lave trær når de er på tur i skogen, flink til å gå i ulentterreng. 
Finmotorisk: Hun holder blyanten riktig, veldig glad i formingsaktiviteter. ikke alltid det ligner det det skal når de har en modell/figur å se etter men kreativ var hun! Perler på brett, trer perler på snor, ( de  små perlene), leker med lego istdenfor duplo. Førstemann til bordet når det kommer formingsting på bordet. 

Språkutvikling: Snakker tydelig, litt veslevoksen av og til, flink til å gjøre seg forstått og forstå hva andre sier. Har mange ordssetninger. Kan være litt sjef, men godtar når andre barn også er sjef. Hun skravler hele dagen. Hun blander: igår,imorgen,ukedager når hun fortelle noe. Hun forteller mange historier i barnehagen om hva hun gjorde igår osv. 

påkledning og tur: Kom ann på dagsformen hennes  om hvor rask hun var og hvor mye hun "klarer" selv. Akkurat slik vi opplever det her hjemme og. Men som regel så var hun vist rask fordi hun vil være førstemann ut. På gode dager klarer hun å kle på seg alt fra innerst til ytterst når de voksne legger det i riktig rekkefølge ,plagg for plagg oppå hverandre. Hun tar og strikken under støvlene. Godt å vite får hjemme har hun lett for å "ikke klare" som hun sier. 
Når de går på tur varierer det på dagsformen om hun er bak eller foran i gjengen. Men hun klager ikke når hun går. (hun klager mye hjemme når vi går små turer/ på senteret etc om vondt i bena nemmelig). 

Toalett: Hun sier ifra når hun må på do, og hva hun "må". Og når hun tisser klarer hun seg helt selv::) og kommer det annet, sier hun gjerne at det var "stang eller kule". haha. Selv med flere lag med yttertøy rekker hun do:)
Venner: Hun er en guttejente, leker mest med gutta...men også noen jenter. Hun leker mest med: Elias( før var han og henne bare "spill-venner" noe som har utviklet seg til mer vennskap), Mikkel, Sebastian, -sofie, Lilly, Amanda, konrad. 

Lek: leker med rollelek, altså mor,barn,hund osv. Der Emilie gjerne vil / er Mor som styrer med mat og bestemmer "hendelsesløpet i leken".  Men kan også være hund, barn og bli styrt av andre. 
Spiller spill, tegner,pusler.

Samlingstund: Hun sitter rolig, synger med på sanger. Sjenert hvis hun får en "oppgave" foran alle sammen. 

Måltider: Hun spiser mest til lunsj kl 11. Hun og mikkel kan ikke sitte ved siden av hverandre, for da blir det mye tull med kravling ned fra benken osv. Men det er helt i orden at de voksne i bhg gjør noe med det. Hun kan også måttet bli snakket "hardt" til : Sitte på benken osv. ( gå inne, sitte i sofaen) og hun kan bli litt furt. men tar ikke mange  sekundene før hun har glemt å være furt. 
 
Konflikter: Hun er ikke så flink til å løse konflikter verbalt. Og noen ganger bare tar hun leker fra andre barn og skjønner ikke hvorfor de voksne irettesetter henne. Men hvis noen tar noe hun leker med sier hun i fra og løser konflitken fysisk ved dytte bort andre barn. men jeg sa at de bare måtte ta henne og prøve å forklare henne hva hun gjør feil( slik vi gjør hjemme) og til slutt går det nok inn. For det er ikke Okei å dytte, slå og kommunisere på en stygg måte fysisk!!!! Fysisk konfliktløsning er FY FY!!

Hun snakker mye om Aron, og hva Aron og hun gjør hjemme. Så tydelig at hun er glad i lillebroren sin. Spør også om å gå over å besøke Aron på Tropp 1 hver dag. Passer på Aron ute også. 

Det er det jeg kommer på nå, kanskje jeg kommer på noe jeg har glemt, da redigerer jeg dette innlegget bare:)

Stolte foreldre til verdens beste jente er vi! Elsker deg jenta vår! Selvom du har  sterke meninger og sier klart i fra om ting du hvertfall ikke er enig i :) Men på en måte en god egenskap det og da. 
Veldig glad for at barna går  i akkurat den barnehagen de går i, og at det er 3 fantastiske menn som jobber i barnehagen. Det gjør noe spesielt med personalgruppen( har erfaring med dette selv da jeg jobbet i bhg) og mennene har lettere får å leke en litt "røffere" lek som barna bare har godt av !

Ingen kommentarer: