Totalt antall sidevisninger

onsdag 13. juni 2012

Emilie 3 år idag

Idag blir jenta vår 3år. Hvor har det blitt av de 3 årene? Aron,pappa og mamma elsker deg Emilie!!! Du er verdens beste jente!!! Bursdagsfeiringen ble tatt for noen uker siden,sammen med Aron:)


Hun startet dagen med å ville ha på seg kjole, noe jeg syntes var greit siden hun hadde bursdag. Men vanligvis går hun ikke i kjole i barnehagen. Det er upraktisk ifht yttertøy og ikke så varmt at hun kan gå med bare ben. Så snek under en tights idag:) 
Hun hadde et uhell i barnehagen idag der hun tisset på seg ute i gummibuksa. Men det er det eneste uhellet siden en gang forrige uke. Flinke jenta vår <3


Hun ble stolt da hun var med å henge opp flagget da vi kom i barnehagen 6.30 idag( barnehagen åpner 6.30 ja). Men sutret litt da vi gikk.Aron derimot, smilte med en gang han kom inn i barnehagen(  fornøyd med å komme i barnehagen igjen etter å ha vært hjemme på fredag,mandag og igår tirsdag. 
Fikk sms av barnehagen idag, bilde av Aron som gikk som bare det( barnehagen har ikke fått med seg at han har begynt å gå fordi han har vært hjemme noen dager). Ble positivt overrasket at barnehagen sendte melding ang det. Hadde jeg ikke regnet med når ungene har det bra egentlig. 


Aron var hos legen på Fredag og fikk påvist halsbetennelse og ørebetennelse, så har vært livat i heimen noen dager. Stakkars gutten vår har hatt vondt:( Men pencilinen hjalp med en gang han startet på Fredag:) Og nå er vi ferdig med kuren:) 
Oppdatering på vesla:
Står opp mellom 06 og 08. Kommer ann på når hun legger seg, hun legger seg mellom 17.30 og 19.30 som igjen kommer ann på når hun står opp( ukedag/helg). 
Hun sover ikke på dagen, derfor legger hun seg tidlig i ukedagene fordi vi er tidlig oppe. Er som regel i barnehagen 6.30 og vekker 5.45. 

Hun bruker smokk på natten, og lengre bilturer( til hytta).
Hun går uten bleie på dagtid, tisser på do,sier ifra selv hvis ikke vi spør om hun må tisse. Bæsje gjør hun i bleie intill videre, vi vil ikke ta fra henne lysten på dotrening med å tvinge henne til å bæsje i do eller på seg. 
Hun spiser mye og lite i perioder,har hjulpet litt på etter at Aron begynte i barnehagen at hun spiser matpakken sin der.Og de dagene hun spiser lite , er blodsukkeret så lavt og hun tåler ingenting uten at hun sutrer stakkars( kombinert med at hun er trøtt etter en dag i barnehagen).
Hun prater mye, og veldig forståelig når hun snakker. Hun har 4 og 5 ords setninger. Forteller oss hva som har skjedd i barnehagen . Glad i å se i bøker, samt liker å bli lest for når hun er trøtt. Så vi leser når hun skal sove på kveldene, kjempe koselig syntes jeg:)
Hun er flink grovmotorisk og finmotorisk. Hun sykler på tohjul sykkel med støttehjul, bruker sparkesykkel, hinker,hopper bl.annet. Hun perler,tegner,pusler, modeleirer bl.annet også. Aktiv jente, blid og fornøyd. Hun er ikke så opptatt av tv/barnetv lenger, vil heller bare at den skal stå på men hun ser ikke på. Hun spiller pc spill på 3 års stadie. Både på nett( gyldendahl,prosjekt multi, 2-tusen millioner(?)  og apper på min telefon. 
Hun leker med mange forskjellige barn og er sosial . 
Prøver å gjøre henne litt selvstendig, så driver med utetrening, mens vi venter litt med å gå ut eller sender henne ut alene mens vi holder øye i vinduene( har vinduer i alle retninger der hun kan gå) Hun går alltid til de kjente stedene. Og kommer inn igjen når hun vil noe. 


Ja det var det jeg kom på nå ihvertfall. Nå må jeg gjøre noe i huset, før jeg skal legge meg. Legger meg som regel tidlig, 21.30 ca. Dere får ha en fin kveld videre:)
1 kommentar:

Nina sa...

Gratulerer med 3 åringen og med Aron som går!!
Gleder meg til Benjamin begynner å gå...