Totalt antall sidevisninger

søndag 13. mai 2012

Foreldresamtale

Det er vår og tid får valgfri foreldresamtale i barnehagen. Noe vi synes er viktig å følge opp høst som vår:) 


Ble en kombi-samtale om begge gullene våre. Ville gjerne høre litt hvordan det går med Aron i bhg i sammeslengen. 


Emilie var veldig flink  grovmotorisk: Bl.annet klatrer,løper,hopper,hinker, sykler, sparke-sykler, går langt på tur m.m.
Veldig glad i å være ute!!! Hun kler på seg selv og er alltid først ute ( noe vi ikke ser så mye til hjemme men noe gjør hun når vi skal kle på/ av) Så godt å vite at hun kan mer enn vi ser. og at hun på en måte "triller oss rundt lillefingren".


Hun var flink finmotorisk også, bruker pinsettgrepet når det skal også. Veldig glad i å perle,tegne,male,lime/klippe. Benevner også fargene riktig :):)  Hun teller til 10 riktig, og noen ganger til 14. 


Hun var mye over på "stormtroppen" der hun har de fleste 2009 barna som gikk på avdelingen hennes før. (  barnehagen har flyttet over noen barn nå på nyåret får å få plass til bl annet Aron). Så til høsten skal hun over på stormtroppen til de jevngamle( hun har 4 andre 2009 barn igjen på avdelingen sin nå, som skal over i august likt med henne).


Hun er ikke overdrevent opptatt av Aron( siden de går på samme avd. lurte i litt på dette). Når hun ikke har sett han på en stund, spør hun etter han bare=) Hun tar ikke lekene fra han, og deler ellers det hun leker med med han:) Etter at Aron begynte i barnehagen har hun spist hele matpakken sin hver dag. Før han begynte har hun hele tiden vært småspist og jeg har vært litt bekymret selv om hun veier 13 kg. Men Aron tar henne snart igjen, han veier 12,5 kg nå(!!!) 


Hjemme har hun trass, men heldigvis ikke i barnehagen og er flink til å dele med andre:) Hun har en fast "spille" kompis som er like gammel som henne. Men de er bare spille-venner, som ikke gjør noe annet sammen. De spiller Lotto og "matvare" spill.:) pusle spill er en storslager også:) 



Hun har en favoritt-voksen, Anette som er vikar og er der mye( fast vikar på avd. dems) og Emilie sitter alltid ved siden av henne og spiser lunsj og deler maten sin med henne og liker veldig godt å få noe av Anette også( Anette har visst alltid noe "snacks" som druer, kjeks, knekkebrød o.l) 


Aron har hatt en lett tilvenning i barnehagen.Blid og fornøyd. Vært syk 5 dager pga 4 tenner som kom likt( 2 hjørnetenner nede og 2 jeksler oppe). Han var ikke syk, men survete og ble ringt etter dag 1 av de 5 dagene, så vi delte dagene halvveis og brukte ikke sykt-barndager. Greit å spare de til det er høyest nødvendig:) Han leker med alt, krabber fort, reiser seg til alt, leker i sandkassa ,lekehuset og husker ute. Og er strålende fornøyd. Han har ikke noen favoritt-voksen. Alle er godkjent hehe! Han sover maks 2 ganger om dagen og ikke etter kl 15. 


Veldig godt å høre at de har det bra og trives. Noe vi merker godt at de gjør!=)


Her hjemme har trassen kommet tilbake igjen ( den er i perioder tilstede) og har vart siden påakeferien nå. Emilie og jeg er ingen god match for tiden desverre, så ungår litt raseriutbrudd ved at ole tar henne nåe hun ikke vil feks kle på seg/ la meg hjelpe henne de gangene hun bestemmer seg for å være trassig. Men samtidig koser hun og jeg meg mye og jeg er den som alltid må lese for henne på kvelden når hun skal sove. Og det varmer hjertet mitt at "jeg er god nok"i noen settinger:)


Jaja dette var en opdatering på ungene:) 

1 kommentar:

Tina sa...

ja, denne 3 års trassen er tøff til tider.. ;) den merkes godt her også. Vic har kommet i en fase hvor hun helst vil bestemme alt selv om hun vil eller ikke vil. "nei mamma, jeg vil ikke! " Ellers er det jo positivt at hun vil klare selv og gjøre selv, men ikke alltid det passer oss voksne hvis vi har dårlig tid... Har innimellom måtte gå på soverommet for å telle til 10... Prøver å tenke at dette er Vic sin måte å utvikle selvstendigheten sin på. ;)