Totalt antall sidevisninger

søndag 24. juli 2011

Sommerferien 2011

... har vi tilbragt på hytta i Rendalen. Hytta har strandtomt og skog holt ved seg. Et herlig sted å være!

Ble bråbestemt avreise Fredag 8/7 vi startet ferie, skulle egentlig drøye til Søndagen men min kjære samboer ville utnytte ferien godt siden den siste ferieuken blir vi hjemme og reparere bil til eu godkjenning. Pågrunnav 2 aktive barn satt vi av hele siste uken til mekking av bilen.

Og flaks var det , hadde vi dratt Søndagen som var planlagt, hadde vi ikke kommet avgårde ( siden min kjære ble spysyk og jeg dritesyk). Friske var vi 4 dager senere. Så godt vi dro da vi dro på hytta og fikk flere dager til tross for sykdom. Aron er jo snill og sover og spiser eller ligger våken og bare titter og prater med seg selv. Og emilie var sammen med farmor stortsett, HELDIGVIS!

Emilie, Aron og farfar slapp unna smitten- godt er det får små barn har ikke kontroll ang spying og si fra litt før det kommer opp.

Under, mellom og etter sykdom har vi fått gjort noe av det "årlige" som feks: klippe alle skråningene for gress / små trær/busker, ordnet båtene, hogget ved, rake opp etter klippingen ( ja det hører med så det blir fint og grønt igjen).

Søndag deg 17/7 kom kusinen til Emilie og Aron, Angelika alene og da ble det full fart både positivt og negativt. Hun er 4 år , altså 2 års forskjell på jentene. Emilie syntes det er stas med eldre barn men samtidig vil Angelika leke litt alene - noe ikke Emilie ville akseptere. Men men..

Jeg satt jo og å observerte de litt til tider, og Angelika kunne være ganske slu mot Emilie, feks:
* Bygge duplo: Angelika ville bygge til Emilie med Emilie's duplo. Men jeg sa ifra og de delte duploen til halvparten hver og lagde hvert sitt tårn til slutt.
* Kle av /på: Angelika ba Emilie kle av /på seg slik at vi kjeftet på Emilie for at hun hadde kledd av /på seg unødvendig ( da snakker vi barbeint i øsende regnvær hvert 5 minutt på det verste)
*Kaste ball: Angelika kastet ballen på "ulovlige steder" og Emilie måtte hente den.
*Låne leker: Angelika ville ikke låne bort noe av sine leker men forlangte og låne Emilie sine. Noe Emilie gjerne gjør, hun er flink til og dele. ( så tok opp dette med angelika gang på gang men hun skjønte ikke meningen med det og overså det).

Så det ble en langt mer aktiv ferie med 2 aktive jenter på hytta, men de hadde jo godt selskap i hverandre utenom kranglingen.

Tøy fikk vi vasket hos tanten og onklen til samboern, takk og pris, for 2 barn blir mye tøy. Aron bare bæsjer seg ut- men greit og fjerne møkka før det ødelegger tøyet. Emilie er jo så aktiv så møkk blir det. Hyttetur er hyttetur, men greit å vaske litt tøy selvom vi bruker et plagg i 3 dager ( kommer seff ann på hvordan møkk).

Så blitt noen besøk i "nakkubu" til tanten og onklen til Ole. Terasse kog og Emilie har kost seg med Marta( hunden) og Ida (kusinen til Ole).

Båtturer har det vært noen av, Emilie liker best og kjøre fort- akkurat som pappan:)

"Husdyr" har vi hatt i ferien og, mus inne i hytta 2 ganger( ingen gikk i fella), Vom i båten på moloen og 2 ekorn utenfor terassen ( fikk nærbilde av den ene og klappet den).

Nettene har vært slik: Aron mat ca kl 20-21 og sov til 05-06. Emilie lagt senest 19.30, våknet noen netter 03-04, sovnet sammen med meg eller i sengen sin igjen- stod opp mellom 7-8 på morran.

Kveldene har blitt tilbragt i paviliongen med fyr på peisen , i sofaen med bok eller tv, eller koselig selskap av tanten og onklen til Ole med barna/ungdommene.

Var 3 grader en morgen, men ellers 10-12 grader frem til kl 11. Så 15-20 grader resten av dagen. Været har vært "god norsk sommer", sol-regn-skyet! Annet ikke å forvente. Men positivt, regnet mindre på hytta enn hjemme, så glad vi dro bort i ferien vår selvom vi tenkte tidligere i sommer å ha "hjemme ferie".


Kommer et bilderas imorgen;) nå er det natta med min kjære før Aron skal ha mat en eller annen gang ;)

Ingen kommentarer: