Totalt antall sidevisninger

tirsdag 9. februar 2010

Den siste tiden!

Har nå begynt å skrive døgnlogg om Emilie. Slik at det er lett å se hva som fungerer best ifht stå opp-, mat- og leggetid. Utrolig nok fungerer det best om jeg ikke er hjemme om kvelden når hun er trøtt og vil sove, hehe. Men det går ikke å legge rutiner etter det akkurat:D 

Begynte med å trappe nedover på kveldstimene fra 23.30 og til 19. Funket ikke. Så da begynte vi andre veien... Vekke henne om morran og se deretter når hun sovner om kvelden! Funket bedre hvertfall...Skrevet logg om det i 3 uker ca nå men ser ingen sammenhengende mønster enda. Men i løpet av det 3 ukene med logg har det vært  flere tenner som har kommet og den 4 barnesykdommen, og da er det ikke alltid det går på skinner som når man er frisk! 

Emilie har nå fått de 2 tennene oppe ved siden av fortenne, samtidig faktisk! :) Virkelig tidlig ute denne jenta med tenner!!6 tenner og snart 8 mnd gammel! Litt stolt av det, selvom det har vært slitsomt med enkelte av dem ;)

Den 4 barnesykdommen som noen gruer seg til som andre sykdommer, er ingenting og grue seg til!!! Emilie hadde bare feber i 3 dager, ikke veldig høy feber heller, men sutrete var hun og gud jeg er glad jeg sov da hun tok noen korte lurer! Feber onsdag- torsdag og fredag. Feberfri lørdag:) Utslettet kom Søndag, veldig svakt blekrødt(nærmere solbrent lignende) på mage og rygg og få i panna. Det klør ikke, de merker ikke utslettet en gang!! Og hun var blid som en sol!!! Alle sykdommer skulle vært som denne!! :D  Det som er med den barnesykdommen er at den bryter ut 7-17 dager(meste jeg har lest på nett) etter at hun ble smittet.  Så de som var sammen med oss ca den tiden og har barn over 6 mnd kan være litt obs hvis barnet plutselig får feber men behøver ikke nødvendigvis å få utslett.  Og det som overrasket meg var at hvis Emilie hadde gått i bhg og hatt denne barnesykdommen, kunne hun vært i bhg fra dagen hun var feber fri, utslettet smitter ikke, smitter kun dagene før det bryter ut!  Og som regel ikke barn under 6 mnd og over 3 år=)  Og glad for det, for da skal vi på babytreff på Torsdag:)

Tilbake til døgnloggen.. 

1. Vekke henne mellom 6 og 7. kle på klær, markere at det er ny dag

2. Gi frokost, 1 stor posjon grøt og frukt mos

3. Våken 1-2 timer, sover ca 30 min-1,5timer, kommer ann på, våkner selv

4.  Lunsj ca 10-11 tiden, samme som frokost, brød etterhvert

5. våken 1-2 timer, sovner 11-12 tiden, varighet 30min-2timer, våkner selv

6. middag,  ca kl 14-15, 200 gr middag, 100 gr fruktmos

7. våken 1-2 timer, 3o min søvn maks, vekker henne . sover ikke etter kl 17!!!

8. kveldsmat  kl 18-18.30, 1 stor posjon grøt og fruktmos

9. Event. bad og på med pysj.

10. sliter henne ut, legger henne ca 19.30-20.30

11. sovner mellom 21 og 21.30

Hvertfall en BEDRING=) og kjempe fornøyd!!! Ikke alltid man skal regne med at siden det gikk på skinner frem til 6 mnd alder, at det fortsetter slik!! bedre og ikke være det  og bli heller positivt overrasket hvis det fortsetter over 6 mnd og oppover!

Ingen kommentarer: